Snabbare Internet


På Internet fördubblas kapacitetsbehoven var 18:e månad. För att möta dessa krav är en fiberanslutning den enda lösningen på framtidens behov. När ADSL och kabel-TV utlovar 50 eller 100 Mbit/s så är det ytterst få kunder som får uppleva det. Dessutom är trafiken inte dubbelriktad. Om du kommer upp i 50 Mbit/s när du hämtar data så kan du bara skicka i 0,5 - 1 Mbit/s.
I fibernätet har du samma hastighet i båda riktningarna och nätet kan leverera i princip obegränsad prestanda. Några andra fördelar är att en 100/100-tjänst är billigare, snabbare och utan långa bindningstider. Du slipper modem och krångel och på köpet får du själv välja bland flera olika tjänsteleverantörer och kan byta när du vill.

Välj tjänster efter dina behov


Halmstads stadsnät står för fibernätet, medan du fyller det med innehåll utifrån dina behov. Det finns Internettjänster för dig som vill surfa, maila och betala räkningar, men även för dig som behöver en högre kapacitet på 100 Mbit/s i båda riktningar och allt däremellan. Uppsägningstiden är kort så du kan lätt byta tjänsteleverantör. Konkurrensen leder till bättre service, lägre priser och ett ständigt förbättrat utbud. Gå till Tjänsteguiden för att beställa tjänster.

Hur får man en Internettjänst?


För att köpa en Internettjänst via Halmstads stadsnät så måste du vara ansluten till oss. Om du inte är ansluten men vill bli det, så klicka på knappen till höger för att se hur du går tillväga vid en anslutning.

Internet för hem och företag

Halmstads stadsnät levererar inga egna Internettjänster, utan det gör tjänsteleverantörerna som anslutit sig till nätet. I tjänsteguiden kan du läsa mer om vilka Internettjänster som finns tillgängliga i Halmstads stadsnät, både för privatpersoner och företag. När du läst igenom tjänsterna kontaktar du den tjänsteleverantör som du vill sluta avtal med. De kommer sedan att skicka ett avtal till dig och därefter öppna din anslutning. Räkna med att det tar ca 2-4 dagar från det att du skickat in avtalet tills din anslutning är aktiverad. För att kunna utnyttja din fiberanslutning till Internet, TV och telefoni ska du ha en 100 Mbit/s-port och en tjänstefördelare som säkerställer prestanda för de olika tjänsterna.
arduansluten2
kopplaupp