Startsida - inställningar

På startsidan (huset) görs vissa inställningar kopplat till bl.a. toppmenyn.

Högerklicka på startsidan och välj "Egenskaper" och "Metadata". På fliken "Den här sidan", i fältet "Sidinformation" fyller ni i den beskrivande text för webbplatsen som syns om den delas i sociala medier, t.ex. Facebook. Övriga fält på denna flik kan ignoreras.

startsidan_egenskaper

På fliken "Globala inställningar" görs inställningar för ingångarna i toppmenyn.

Kolumn 1-3

I fältet "Kolumn 1: Huvudlänk" anges områdessidan (här "Privat"). Drop down-menyn som fälls ner när man klickar på pilarna i toppmenyn är indelad i två delar där man själva kan välja rubriker (Kolumn 1: Vänster/höger - Hjälprubrik) och peka ut vilka sidor som ska länkas till ("Kolumn 1: Vänster/höger - Relaterade länkar").

dropdownmenyn
startsida_globalainställningar

För att lägga till ny undersida i drop down-menyn: Välj "Lägg till". Tre alternativ finns, välj "Länk". Skriv in namnet på den nya sidan, välj "Länktyp: Intern sida" och peka ut sidan i sidträdet (OBS! Sidan måste alltså skapas först). Välj "OK".

lägga_till_undersida

Kolumn 4

Området "Kundservice" har i dagsläget ingen drop down-meny, därför behövs inga undersidor pekas ut här.

Kolumn 5

Här pekas sidan till Driftinformation ut.

kolumn4_5

Längst ner på fliken "Globala inställningar" finns ett fält för fallback-färg på områdessidor. Om man inte aktivt väljer en färg på respektive områdessida, så blir den blå:

temafärg_fallback