tjansteguiden

Uppgradera till 1 Gbit/s


Har du vad som krävs för en snabbare anslutning?

Flera av våra tjänsteleverantörer levererar tjänster med högre hastighet. Om du skall kunna köpa de nya tjänsterna och komma upp i de hastigheter som de utlovar behöver du en anslutning till Halmstads stadsnät med kapaciteten 1000 Mbps, (1000 Mbps = 1000 Mbit/s = 1 Gbit/s).
Vi har nu möjlighet att erbjuda dig att uppgradera din anslutning till Halmstads stadsnät från 100 Mbit/s till 1000 Mbit/s (=1 Gbit/s), i kapacitet. Sök gärna på din adress på startsidan, klicka på adressraden du får upp för att se vilken kapacitet just du har. Du som är ansluten till Halmstads stadsnät idag, har en kapacitet på 100 Mbit/s om du inte redan valt att uppgradera din anslutning.

Öka hastigheten till en Gbit/s!

Vill du kunna surfa med riktigt hög hastighet? Har du flera TV-apparater igång samtidigt? Surfar du på samma gång som du tittar på TV? Det här är bara några exempel på frågor du bör ställa dig innan du väljer att uppgradera kapaciteten. Du ska vara medveten om att varje enhet (TV eller dator) ”äter” på kapaciteten (bandbredden). Ett exempel är om du köper en 100/100 Mbit/s-internettjänst så kommer du inte upp i den hastigheten när du surfar om du tittar på TV samtidigt. Detta eftersom den totala kapaciteten (bandbredden) är 100 Mbit/s. Kostnaderna för de tjänster du köper tillkommer, precis som tidigare. Gå till Tjänsteguiden för att se vilka tjänster som erbjuds.

Vad kostar det?

Uppgraderingen kostar 750 kr i engångavgift samt en månadsavgift på 40 kr. Bor du i villa höjs alltså din månadsavgift till 165 kr. Bor du i lägenhet blir din månadsavgift 40 kr. Det är 3 månaders uppsägningstid. Uppsägning ska ske skriftligen. För övriga villkor läs filen Allmänna villkor. Eventuell kostnad för utrustning kan tillkomma.

Om du vill uppgradera din anslutning gör du så här:


Du måste teckna ett avtal för din uppgradering till 1 Gbit/s i kapacitet. Öppna PDF-filen som är aktuell för din boendetyp, skriv ut avtalet, underteckna det och skicka det till: Halmstads stadsnät, Box 8050, 300 08 Halmstad.
Leveranstiden varierar beroende på vad det finns för utrustning på plats och vilket område du bor i. Det är inte alla lägenhetskunder som kan uppgradera till 1 Gig/s idag. Kontrollera med oss om du är intresserad av att uppgradera din anslutning och har frågor om din leveranstid. Skicka e-post till info@halmstadsstadsnat.se eller ring 035-19 29 80. Du som har en anslutning med 100 Mbit/s i kapacitet kan inte komma upp i de hastigheter som tjänsterna 250/100, 250/250, 500/100 och 1000/100 Mbit/s erbjuder.
Hastighetsskylt_Fiber1000mbps_trans
Vad betyder Mbps och Mbit/s?
 
Både Mbps och Mbit/s betyder Megabit per sekund och är ett mått på mängden data som kan sändas via fibern på en sekund.
1 Gbit/s betyder 1 Gigabit per sekund och är också ett mått på mängden data per sekund. 1 Gbit/s är 10 gånger så mycket som 100 Mbit/s.
#inlineditbutton