Har du vad som krävs för en snabbare anslutning?


Just nu lanserar några av våra tjänsteleverantörer nya tjänster med ännu högre hastigheter. Om du skall kunna köpa de nya tjänsterna och komma upp i de hastigheter som de utlovar behöver du en anslutning till Halmstads stadsnät med kapaciteten 1000 Mbps, 1000 Mbps = 1000 Mbit/s = 1 Gbit/s.
Vi har nu möjlighet att erbjuda dig att uppgradera din anslutning till Halmstads stadsnät från 100 Mbit/s till 1000 Mbit/s (= 1 Gbit/s), i kapacitet. Sök gärna på din adress på startsidan, klicka på adressraden du får upp för att se vilken kapacitet just du har. Du som är ansluten till Halmstads stadsnät idag, har en kapacitet på 100 Mbit/s, om du inte redan valt att uppgradera din anslutning.
Vill du kunna surfa med riktigt hög hastighet? Har du flera TV-apparater igång samtidigt med IPTV? Surfar du på samma gång som du tittar på IPTV? Det här är bara några exempel på frågor du bör ställa dig innan du väljer att uppgradera kapaciteten. Du ska vara medveten om att varje enhet (TV eller dator) ”äter” på kapaciteten (bandbredden).
Ett exempel är om du köper en 100/100 Mbit/s-internettjänst så kommer du inte upp i den hastigheten när du surfar om du tittar på IPTV samtidigt. Detta eftersom den totala kapaciteten (bandbredden) är 100 Mbit/s.
Kostnaderna för de tjänster du köper tillkommer, precis som tidigare. Gå in i Tjänsteguiden för att se vilka tjänster som erbjuds.
Uppgraderingen kostar 750 kr i engångsavgift för dig som bor i villa. För lägenhetskunder som vill uppgradera så måste först möjligheten till detta utredas. Om möjligheten finns är det 750 kr i engångsavgift även för lägenhetskunder. För övriga villkor läs filen Allmänna villkor.
Om du vill uppgradera din anslutning gör du så här:
Du måste teckna ett avtal för din uppgradering till 1 Gbit/s i kapacitet. Öppna pdf-filen som är aktuell för din boendetyp, skriv ut avtalet, underteckna det och skicka det till Halmstads stadsnät, Box 8050, 300 08 Halmstad.
Leveranstiden varierar beroende på vad det finns för utrustning på plats och vilket område du bor i. Kontrollera gärna med oss om du ska uppgradera din anslutning och har frågor om din leveranstid. Frågor kan skickas till info@halmstadsstadsnat.se.
Du som har en anslutning med 100 Mbit/s i kapacitet kan inte komma upp i de hastigheter som tjänsterna 250/100, 250/250, 500/100 och 1000/100 Mbit/s erbjuder.